The Millfield Centre for Enterprise

  •  

    Millfield Centre

  • Design of Future Teaching and Learning Building
     

    Long Section Perspective through the Central Breakout Areas and Entrance Foyer

  • Perspective of Foyer and Hall Conference Facilities
     

    Section Perspective through Entrance Foyer, Hall and Boardroom

  • Ground Floor Business Economics and Accounting Education Facility
     

    Ground Floor Perspective Plan

  • First Floor of the Millfield Centre
     

    First Floor Perspective Plan

  • Short Section Perspective through Central Breakout Area and Classrooms

We are at the early stages of achieving our vision for the Millfield Centre.  The school has been granted planning permission by Mendip District Council for an impressive 2,000m2 building which will nestle between the Campus Astro and the Gareth Edwards pitch, affording spectaular views across the campus.

Over two floors the building proposes 14 state of the art classrooms each offering teachers the facility to use digital resources and classroom layouts to replicate a board room feel; encouraging group work and debate.   Independent work areas and break out discussion spaces, resource rooms and staff work rooms all facilitate discussion and a contemporary business environment.

A 200-seat ‘Great Hall’ will provide the function to bring large groups of pupils, parents and staff together for academic society lectures, year group business conferences, Open Days, Careers and Higher Education events.  It will feature an open entrance foyer and hospitality caf√©.  With the Millfield Centre we will be able to expand our community programme with local, national and international businesses.   The 26-seat Board Room will provide an ‘Executive Box’ overlooking hockey and rugby as a seminar and meeting room for the school and commercial use.   

The building encompasses an environmental roof design that will be unique to Millfield both aesthetically and in terms of energy performance, optimising the intelligent distribution of natural throughout common spaces in the building.  This 'Daylight Strategy' is designed to create a bright, optimistic learning and work environment.